Wat houdt uw activiteit in?
"Le Barathym opende de deuren in juli 2007 en ligt in het schilderachtig dorpje Nassogne, waar de Ardennen beginnen. Deze oude bistro werd volledig gerenoveerd en biedt nu een lekkere,eenvoudige keuken vol smaak aan, maar vooral met seizoengerechten. We kregen een Bib Gourmand in 2015. Op culinair vlak gaan Nicolas Alberty, Cédric Orban en Julien Doucet voor een hedendaagse keuken met moderne toetsen. Bij mooi weer is het volop genieten op het wondermooie terras, een paradijs voor fijnproevers en levensgenieters."
Wat motiveerde u voor het keurmerk "Famenne-Ardenne Unesco Global Geopark"?
"Het Geopark kan een motor zijn voor toeristische ontwikkeling, met kwaliteitsproducten die stroken met de waarden van de Unesco. Deel uitmaken van een project, kan de kwaliteit van onze zaak een stuk verbeteren en ons vooral doen nadenken over onze impact op het milieu en over wat we kunnen doen om deze tot een minimum te beperken."
Hanteert u een aanpak van duurzame ontwikkeling en milieuverantwoordelijke werkwijzen?
"Onze acties zijn vooral gericht op de producten die we in onze keuken gebruiken. Het vlees komt van de dorpsslager en de kaas van een nabijgelegen dorp. Onze groenten halen we bij een biologische tuinbouwer op het plateau van de Gerny, ten volle op de kalkzoom van de Calestienne. Wij beslisten ook om Belgische kwaliteitswijn en lokaal bier aan te bieden."
Alberty Nicolas - Eigenaar
Gegevens:
rue du Parvis, 10
6950 Nassogne
084 21 06 96
info@lebarathym.be