Wat houdt uw activiteit in?
De culturele brasserie van het MCFA (Maison de la Culture Famenne Ardenne) is de ideale plek om lichaam en geest te voeden. In een warm en vriendelijk kader biedt de Tiroir des Saveurs een royale keuken op basis van lokale seizoensproducten en, waar mogelijk, biologische en fairtrade producten. Je vindt er ook een drankenmenu dat uniek is in de regio. Geniet van een heerlijke maaltijd als opmaat naar je culturele activiteiten in het MCFA, of voor een smakelijke pauze. Le Tiroir des Saveurs is ook een culturele locatie waar het hele jaar door allerlei evenementen plaatsvinden, met een prachtig terras dat uitkijkt over weelderige parken, een speeltuin en een vergader- en conferentiezaal... Grenzend aan het zwembad kun je je dag plannen rond een programma van culturele, culinaire en sportieve activiteiten.
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur - Keuken van dinsdag t/m vrijdag tot 14.30 uur - Geopend op showavonden van 9.00 tot 18.00 uur.
Geopend op MCFA show avonden (+ Maaltijden op reservering). KAART : https://www.mcfa.be/brasserie/la-carte
Wat motiveerde u voor het keurmerk "Famenne-Ardenne Unesco Global Geopark"?
Het MCFA, dat de brasserie Tiroir des Saveurs uitbaat, maakt deel uit van een burgerlijk project dat tot doel heeft banden te smeden tussen mensen door middel van promotieactiviteiten en culturele evenementen. De brouwerij ligt in het verlengde van deze wens om uit te wisselen en te delen. Deel uitmaken van een nieuw netwerk met als doel onze regio te promoten, contacten te leggen tussen verschillende gemeenschappen en mensen samen te brengen om de specifieke kenmerken van de regio te ontdekken, ligt in de lijn van onze missies. Samenwerken met lokale spelers om de regio te promoten zal onze respectieve bevoegdheden om het publiek te bereiken vergroten. We zijn enthousiast over het idee om ons aan te sluiten bij een netwerk dat ons in staat zal stellen om Marche en omgeving te ontdekken en we denken dat we onze eigen culturele en culinaire toets aan het project kunnen geven.
Hanteert u een aanpak van duurzame ontwikkeling en milieuverantwoordelijke werkwijzen?
Lokale keuken met lokale, biologische en fairtrade producten. Het promoten van ethische voedselpraktijken. Afvalscheiding en anti-afval praktijken. Stabiele banen voor de lange termijn met respect voor de werknemers. Betrokkenheid van personeel bij professionele re-integratieprojecten.
Alain Vangysel - Responsable Tiroir des Saveurs
Gegevens:
Chaussée de l'Ourthe, 74
6900 Marche-en-Famenne
084/32.73.82
tiroir@mcfa.be